... Hoger Instituut voor Islamitische Studies JISR AL AMANA

OPLEIDINGEN INLEIDENDE_CURSUS_ARABISCH

Arabisch


Was het altijd al je droom om vloeiend Arabisch te kunnen spreken? De betekenissen van de verzen uit de Heilige Koran te begrijpen? Van de literaire en poëtische schatten te kunnen genieten die het Arabisch rijk is? Dan ben je hier zeker op de juiste plaats. Wij verzorgen Arabische lessen gegeven door ervaren leerkrachten. Er worden verschillende vakken van de taal onderwezen zodat je zeker bent van een brede kennis! Door de regelmatige bijsturing van de docenten kan je er zeker van zijn dat je kan blijven volgen en dat je vooruitgang blijft boeken.

Het belang van de Arabische taal wordt vaak onderschat. Het Arabisch is niet alleen de taal die in Arabischsprekende regio's wordt gesproken in al haar varianten, het is tevens de taal die door Allah swt werd uitgekozen om Zijn boodschap aan de laatste profeet vzmh te openbaren. Door deze unieke positie is het een van de weinige talen die meer dan een millenium bijna volledig ongewijzigd en behouden is gebleven. Iemand die de taal machtig is, kan zonder problemen een tekst lezen die 1400 jaar geleden is geschreven. Het is ook de taal die wordt gebruikt in onze dagelijkse gebeden en andere religieuze plichten. Daarom kunnen we vaststellen dat het zeker van belang is dat iedereen minstens een basiskennis hierover beschikt.

Na het vervolledigen van het basispakket 'Koran' en 'Arabisch' kan je desgewenst verder studeren in het Hoger Instituut voor Islamitische Studies. Hier zal de opgedane kennis verder verdiept worden en maak je kennis met andere boeiende vakken!

Sheik-oel-islaam ibn Taymiyyah zei hierover:

"De Arabische taal behoort tot de religie en kennis hierover is een verplichting. Waarlijk, het begrijpen
van de koran en de soennah is een verplichting, en deze twee worden alleen begrepen wanneer men de Arabische taal begrijpt".

 

De Arabische taal is de taal waarin de profeet (vrede zij met hem) sprak en de openbaringen van Allah ontving.

"Wij hebben geen boodschappers gezonden of hij sprak de taal van zijn volk, opdat hij voor hen kon verduidelijken"
Soera Ibrahiem 14, 4

 

Lesinhoud:

  • Er wordt aandacht besteed aan schrijf-, lees-, spreek- en luistervaardigheid.
  • Er wordt grammatica, zinsbouw en woordenschat onderwezen.

Leerdoelen:

  • De koran en soennah beter begrijpen
  • Een correcte uitspraak van de Arabische klanken
  • Zinnen kunnen schrijven en begrijpen in het Arabisch
  • Dialogen kunnen voeren
  • Grammatica

 

Voorwaarden:

  • Een zuivere intentie
  • Je kan lezen en schrijven in het Arabisch

 

 

 

 

De lessen worden gegeven op zaterdag en zondag.

Bron : Admin
Datum : 12.02.2020